Две популярни  в Иран актриси бяха арестувани от полицията заради

...
Две популярни  в Иран актриси бяха арестувани от полицията заради
Коментари Харесай

Закопчаха ирански актриси, подкрепили протестите

" Две популярни  в Иран актриси бяха задържани от полицията поради тяхната поддръжка за митингите в страната ", съобщи Би Би Си.

" Хенгамех Гандиани и Катаюн Риахи бяха арестувани, тъй като са се появили на публично място без наложителния за дамите в Ислямската република хиджаб (аксесоар, покриващ главата). На двете актриси са повдигнати обвинявания в непокорство и оказване на опозиция на представители на властта ", добави английската медийна корпорация, която се базира на формалната осведомителна организация на Техеран ИРНА.

" Какво и и да стане с мен, аз постоянно ще поддържам народа на Иран ", това съобщи Газиани малко преди ареста си, добави Би Би Си.

" Междувременно ръководителят на Иранската федерация по бокс Хосеин Сори сподели, че няма да се върне в родината си поради жестокото потушаване на митингите в близкоизточната страна. Той изиска да остане в Испания ", добави Би Би Си

Както към този момент екипът на novini.bg писа, след гибелта на 16 септември на Махса Амини, 22-годишна иранска кюрдка, задържана три дни по-рано от нравствената полиция за нарушение на строгите правила за женското облекло в Ислямската република, в Иран се надигна вълна от митинги.

По данни на английската медия по време на съвсем над двумесечните митинги са починали минимум 400 души, арестуваните са повече от 16 000, а изпълнените смъртни присъди са най-малко пет.

Иран дефинира протестна вълна, като разследване на външна интервенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР